Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razoran ciklon

Phailin usmrtio najmanje petero ljudi, više od 500.000 evakuiranih

phailin (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
13.10.2013.
u 09:26

Phalin je najsnažnija oluja koja ju posljednjih 14 godina pogodila Indiju, a broj žrtava zasigurno bi bio puno veći da nije bila organizirana evakuacija stotina tisuća ljudi

Ciklon Phailin pogodio je istočnu obalu Indije ubivši pritom najmanje petero ljudi dok je 550.000 Indijaca evakuirano u prenatrpana skloništa, javlja ABC.

Phalin je najsnažnija oluja koja ju posljednjih 14 godina pogodila Indiju, a broj žrtava zasigurno bi bio puno veći da nije bila organizirana evakuacija stotina tisuća ljudi.

- Riječ je o vjerojatno najvećoj evakuaciji u povijesti Indije, rekao je voditelj operacija spašavanja u državi Orissi Pradipta Kumar Maohapatra.

1999. godine isto je područje pogodio snažan ciklon i usmrtio više od 8.000 ljudi.

>> Zbog ciklona Phailin u Indiji evakuirano 200.000 ljudi

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije